Mišković: Kako sam na jednoj biznis ideji izgubio 800.000 eura

Podijeli

U svojoj autobiografskoj knjizi „Ja, tajkun“ jedan od najaktivnijih biznismena u posljednjih nekoliko decenija na prostoru bivše Jugoslavije Miroslav Mišković tri stranice posvećuje svojim pokušajima da se bavi avio-biznisom.

Za razliku od posljednje iteracije pokušaja spasavanja JAT-a u formi Etihada (koji polako odlazi) nacionalnu avio-kompaniju Jugoslavije i Srbije udruženi domaći biznismeni pokušali su da „spasu“, kako Mišković navodi u svojoj knjizi, svojim novcem.

Na početku knjige koji se odnosi na 90-te godine on u dijelu prepričavanja ranog perioda svoje karijere pominje i trenutak kada mu Slobodan Milošević nudi da bude direktor JAT-a prije nego što je to postao pokojni Živorad Petrović 1992. godine.

Mišković odbija ponudu da bi 14 godina kasnije sa Aviogenexom pokušao da osnuje Air Maxi. Interesantno je da je na čelu menadžmenta Air Maxija, koji Mišković karakteriše kao „loše kadrove“, bio Predrag Vujević, koji je godinu dana nakon ovog neuspjeha doživio još jedan na čelu takođe nikad pokrenute Centavije.

Odlomak iz knjige Miroslava Miškovića prenosi portal Tango Six, uz dozvolu izdavačke kuće Laguna, i možete ga pročitati ovdje.