Novi generalni direktor kompanije Tetra Pak za jugoistočnu Evropu

Podijeli

Tetra Pak, svjetski lider u rješenjima za preradu i pakovanje hrane, nedavno je imenovao Guillauma Latourretta za novog generalnog direktora zaduženog za poslovanje kompanije u regionu jugoistočne Evrope.

Guillaume će tako zamijeniti Francesca Faellu koji je preuzeo ulogu generalnog direktora Tetra Pak u Italiji.

Guillaume na ovu poziciju dolazi s više od 16 godina iskustva koje je stekao radeći na upravljačkim pozicijima u ambalažnoj industriji na evropskom i globalnom nivou. Karijeru je izgradio u području prodaje, kao i u području upravljanja proizvodima i marketingom.

Guillaume je dobitnik nagrade Tetra Pak Global Leadership Award 2017, a timu u jugoistočnoj Evropi pridružio se s pozicije regionalnog direktora marketinga kompanije Tetra Pak, gdje je bio zadužen za definisanje marketinške strategije firme u Evropi i Centralnoj Aziji, s posebnim fokusom na digitalizaciju i marketinške usluge, piše Poslovni dnevnik.

Prije preuzimanja uloge u marketingu u Evropi, Guillaume je bio direktor marketinga za Tetra Pak France i globalni menadžer proizvoda za neke od vodećih ambalažnih proizvoda tvrtke, poput Tetra Gemina Aseptic i Tetra Prisma Aseptic.

„Izuzetna je čast preuzeti ovu novu ulogu i voditi poslovanje kompnije Tetra Pak u jugoistočnoj Evropi. Kao novi direktor želim potvrditi našu predanost doprinosu razvoja ove regije gdje Tetra Pak ima dugogodišnju prisutnost. Nastavićemo s predstavljanjem naše end-to-end tehnologije i globalne stručnosti na lokalnim tržištima kako bismo u saradnji s našim klijentima – proizvođačima namirnica i napitaka – ubrzali rast. Zajedno ćemo nastaviti razvijati i modernizirati lokalnu industriju kako bismo našim potrošačima ponudili kvalitetne proizvode u prikladnom i održivom pakovanju”, izjavio je Latourrette.

U svojoj novoj ulozi Guillaume Latourrette će iz kancelarije u Beogradu voditi poslovanje svih četrnaest tržišta kompanije u regionu jugoistočne Evrope, od kojih su najveća Srbija, Grčka, Hrvatska i Rumunija.