Poznati lanac robnih kuća širi se u regionu, ali ne i na Crnu Goru

Podijeli

Poljski lanac trgovina odjećom LPP, čiji su najpoznatiji brendovi Reserved i Mohito, do kraja godine otvoritće svoju prvu radnju u Sloveniji. Time će LPP, nakon što je u Hrvatskoj otvorio prodajnu mrežu 2014. a u Srbiji prošle godine, proširiti poslovanje u regionu s najavom da iduće godine otvori prvu trgovinu i u Bosni i Hercegovini.

Crne Gore nema na LPP-ovoj listi proširenja.

Najava širenja na Sloveniju i BiH potvrđena je na nedavnom otvaranju prve LPP-ove trgovine u Izraelu, u Tel Avivu.

“Procjenjujemo da će naš godišnji promet globalno rasti za najmanje 15 posto. Bez novih tržišta, takva dinamika ne bi bila moguća”, poručio je na otvaranju trgovine u Tel Avivu, Slawomir Loboda, potpredsjednik Uprave LPP-a, piše Jutarnji list.

U Izraelu LPP sarađuje s kompanijom H&O koja ima pod kontrolom najbolje maloprodajne lokacije na tamošnjem tržištu.

Ulaskom na izraelsko i slovenačko tržište, LPP je prebacio brojku od 20 zemalja u kojima ima svoja prodajna mjesta.

Osim u Evropi, prisutni su i u Aziji i u Africi. Smatraju se najbrže rastućim trgovačkim lancom odjeće u Srednjoj Evropi i jednim od najbrže rastućih u svijetu.

U prilog spomenutoj procjeni o godišnjem rastu kompanije od 15 odsto, idu podaci o rastu LPP-ovih prihoda u prvom kvartalu ove godine u odnosu na isti period prošle godine od 16 odsto.

U prošloj godini zabilježili su najbolji poslovni rezultat u svojoj istoriji, s prihodom od prodaje od četiri milijarde i 300 milijuna eura, pri čemu je najviše povukao brend Reserved.

Prva LPP-ova trgovina u Sloveniji biće u City centru u Celju. Uz BiH, poljski lanac iduće bi godine, prema najavama iz Tel Aviva, otvoriti i tržište Finske.

U 25 godina postojanja LPP je otvorio 1700 trgovina i otvorio oko 25.000 radnih mjesta.

Osim Reserveda i Mohita, njihovi brendovi su i Cropp, House i Sinsay.

U Hrvatskoj zapošljavaju 250 radnika, a prodajnom mrežom za sada su pokrili Zagreb, Split, Rijeku, Osijek, Varaždin i Zadar.