Novi vlasnik Telenora postavlja i nove direktore: Počeli od Srbije

Podijeli

Novi generalni direktor Telenor Srbije je Majk Mišel, saopšteno je iz te kompanije, koja je nedavno postala dio češke PPF grupe.

Mišel će na dužnost stupiti najkasnije 1. oktobra, javljaju beogradski portali.

„Majk donosi više od dvadeset godina iskustva u globalnim telekomunikacionim kompanijama, radeći u regionu, Sjevernoj Americi i Aziji. Stručnost koju je stekao na pozicijama u oblasti marketinga, prodaje i liderstva daće značajan doprinos PPF menadžmentu i razvoju našeg poslovanja u Srbiji“, izjavio je Ladislav Bartoniček, akcionar PPF grupe odgovoran za oblast telekomunikacija.

Majk Mišel radio je na različitim rukovodećim pozicijama u Češkoj, Srbiji, Crnoj Gori i Mađarskoj i bio vršilac dužnosti generalnog direktora u kompanijama u regionu. Iskustvo je sticao u Kanadi, Norveškoj i donedavno, u Bangladešu. Diplomirao je ekonomiju na kanadskom univerzitetu „Sajmon Frejzer“.

„Veoma sam srećan što ću se pridružiti timu Telenora Srbije. Proveo sam mnogo godina u regionu, i dio mene uvek je pripadao ovim prostorima i ljudima. Radujem se mogućnostima koje su pred nama“, izjavio je Majk Mišel, navodi Telenor Srbija.

PPF grupa nedavno je preuzela Telenorove kompanije u Crnoj Gori, Srbiji, Mađarskoj i Bugarskoj za 2,8 milijardi eura.