Kolašin vapi za stranim investicijama

Podijeli

Privlačenje stranih investicija jedan je od glavnih ciljeva lokalne vlasti u Kolašinu, a razvoju tog grada značajno doprinose i državni projekati, kao što su auto-put i ski centar Bjelasica 1600, rekao je predsjednik Opštine Kolašin, Milosav Bulatović.

On je naglasio da Kolašin ima značajne resurse ali i da lokalna uprava ima modele da pospješi značajne privredne djelatnosti kao što su turizam, poljoprivreda, drvoprerada i energetika.

“Naš je cilj da imamo strane investicije u Kolašinu i smatram da je potrebno da mi počnemo od osnovnih stvari dakle da uljepšamo naš grad tako što ćemo raditi na nekim osnovnim sadržajima, a to je da imamo asfaltirane ulice i djelove grada i van gradskog područja da imamo riješena pitanja komunalnog otpada, riješena pitanja vodosnabdijevanja, riješeno pitanje snabdijevanja električnom energijom. Dakle, to su neki osnovni preduslovi i mi ćemo dalje raditi na tome”, najavio je on u intervjuu za TV Pink.

A za bolji život na sjeveru Bulatović ističe značaj državnih projekata auto puta, ski centra Bjelasica 1600 i regionalnog puta prema Beranama.

“Mi shvatamo da ovdje imamo značajne resurse i imamo modele da pospješimo te značajne privredne djelatnosti, naravno te najvažnije oblasti jesu turizam, poljoprivreda, drvoprerada, energetika i tako dalje”,dodao je on.

Bulatović je najavio koji su novi projekti i investicije planirani za naredni period.

“Ja bih naveo projekte kao što su sportska zona, jedan veoma značajan projekat preko koga ćemo mi pokrenuti sportski turizam, imaćemo sportske sadržaje, imaćemo ugostiteljske sadržaje, dalje ja bih pomenuo hotele koji su najavljeni koji će se graditi u Kolašinu i naravno neke prateće projekte kao što je rješavanje pitanja autobuske stanice, kao što je naš projekat toplifikacije našeg grada i da kažem da mi imamo veliki broj projekata koji će biti realizovani u narednom periodu”, uvjeren je on.

Cilj je, kaže Bulatović zadržati mlade da ostanu u Kolašinu, a to se može postići razvojem grada i stvaranjem boljih uslova za njihovo zapošljavanje.