Amerikanci prodali United Grupu

Podijeli

BC Partners, investiciona kompanija, objavila je da je potpisala konačni sporazum o kupovini većinskog udjela u United Grupi B.V. (United Group – UG) od KKR-a. KKR će zadržati značajni manjinski deo akcija.

Finansijski uslovi transakcije nijesu objavljeni, a ugovor je predmet relevantnih regulatornih odobrenja, piše Blic.

“Oduševljeni smo menadžerskim timom UG i podrškom KKR-a u budućem rastu kompanije. UG se odlikuje visokim kvalitetom, uz difuzne karakteristike rasta, vodeću infrastrukturu, raznolik sadržaj i lojalne korisnike”, izjavio je Nikos Stafonulos, partner u BC Partners.

On je dodao da “atraktivan i integrisan poslovni model i njeno regionalno liderstvo odlično pozicioniraju UG za budući organski i akvizicijski rast”.

Optički kablovi i kablovska mreža su najzastupljeniji u regionu i pokrivaju 1,82 miliona domaćinstava koji koriste veliku propusnu brzinu – 2,6 puta veću od lokalnih provajdera – i dobijaju visokokvalitetni domaći i inostrani sadržaj.

Žan Pijer Sad, generalni direktor KKR, je rekao da je ponosan na način kako se UG razvijala u posljednjih pet godina.

“To je sjajan primjer pravog konvergentnog operatora u komunikacijama i medijima sa vodećim proizvodima u inovacijama i uslugama na tržištu. Ostaćemo blisko posvećeni budućem razvoju UG i sa zadovoljstvom očekujemo saradnju sa BC Partners kako bismo obezbijedili dalji napredak kompanije”, dodao je Sad.

Kao savjetnici BC Partners navedeni su Morgan Stenli i Lajon Tri (Morgan Stanley and LionTree), dok Kredit Svis (Credit Suisse) savetuje UG.

United Grupa u Crnoj Gori posjeduje kablovske operatore Telemach i Total TV, a odnedavno i media buying agenciju Direct Media, preko koje je kupila i televiziju Pink M.