Produžen rok za uvoz polovnih vozila

Podijeli

Zbog velikog interesovanja građana, kao i omogućavanja relizacije započetih postupaka uvoza putničkih i teretnih vozila u Crnu Goru, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva je prolongirao rok za primjenu novog EURO standarda, počeće da od 15. novembra 2018. godine, saopšteno je iz ovog Vladinog resora.

Prije nekoliko dana su iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva saopštili da će od 15. oktobra oprilikom uvoza putničkih i teretnih vozila svako vozilo mora biti opremljeno motorom minimalnog standarda EURO 4, a novo motorno vozilo minimalnog standarda EURO 6.

Međutim, kako su danas istakli zbog velikog interesovanja građana odlučili su da taj rok produže za mejsec dana.

“Ministarstvo saobraćaja i pomorstva je izradilo izmjene i dopune Pravilnika o tehničkim zahtjevima za vozila koja se uvoze ili prvi put stavljaju na tržište u Crnoj Goru dijelu bezbjednosno-tehničkih zahtjeva i uslova za vozila tj. definisanja minimalne granične vrijednosti u pogledu izduvne emisije i nivoa buke za nova i upotrebljivana motorna vozila”, pojasnili su u tom Vladinom resoru.

Ove izmjene najavljene su u maju ove godine. Unaprijeđeni standard podrazumijeva i bolje bezbjednosno-tehničke karakteristike vozila koje samo vozilo čini sigurnijim na putevima, kao i činjenica da je Crna Gora u obavezi da prati i transponuje važeće propise iz ove oblasti homologacije kada su u pitanju ekološki standardi za vozila.