Prijateljski savjet Masku: Naspavaj se i prestani da tvituješ

Podijeli

Ričard Branson, vlasnik Virgin Recordsa, podijelio je neke savjete Ilonu Masku – kao milijarder milijarderu.

Prethodnih nekoliko mjeseci bilo je turbulentno za izvršnog direktora kompanije Tesla. Mask je doživio javni “pad” poslovanja kompanije i skoro da je njegova firma dobila tužbu od Komisije za hartije od vrijednosti i berzu.

Brensonov savjet Masku bio je “da stane na loptu”, piše Business Insider.

Oba milijardera nalaze se u “svemirskoj” trci zajedno sa generalnim direktorom Amazona, Džefom Bezosom, ali to nije zaustavilo Brensona da dijeli prijateljske i ohrabrujuće riječi Masku.

“Mora da nađe vrijeme za sebe, mora da pronađe vrijeme za svoje zdravlje i za svoju porodicu. On je čudesno kreativna osoba, ali ne smije tako malo da spava”, rekao je osnivač Virgin grupe za CNBC.

Brenson je dodao da Mask mora da poradi na “umjetnosti rukovođenja”, kao i da “pronađe fantastičan tim ljudi oko sebe”. Čini se da Brenson savjetuje upravo način poslovanja sličan Virgin grupi.

Brenson Masku savjetuje i da prestane sa tvitovanjem.

“Ne treba da stalno dijeli na Tviteru o javnim akcionarima. Trebalo bi da ‘javnu igru’ ostavi za one koji u tome uživaju, a on to očigledno nije, tako da treba da se koncentriše na svoju kreativnu stranu”, zaključio je Branson.