Montenegro Airlines prelazi na zimski red letenja

Podijeli

Kompanija Montenegro Airlines prelazi na zimski red letenja od 28. oktobra ove godine do 30. marta 2019. godine, saopštio je crnogorski nacionalni avio-prevoznik.

Kako preciziraju iz kompanije, tokom zimske sezone Montenegro Airlines ima direktne letove do Beograda, Ljubljane, Beča, Frankfurta, Ciriha, Rima, Pariza i Moskve, a u periodu oko novogodišnjih i božićnih praznika biće uvedeni i dodatni letovi.

Tako će se letovi iz Podgorice za Beograd obavljati dva puta dnevno svim danima, a zbog povećanog interesovanja putnika petkom i tri puta dnevno. Iz Tivta za Beograd avioni Montenegro Airlinesa će saobraćati jednom dnevno svim danima, a ponedjeljkom, četvrtkom i subotom dva puta dnevno.

Tokom zime avioni nacionalne avio-kompanije će saobraćati četiri puta sedmično za Ljubljanu iz Podgorice i to utorkom, srijedom, petkom i nedjeljom.

Avioni Montenegro Airlinesa će letjeti do Beča ponedjeljkom, srijedom i subotom, dok će svim danima osim srijedom i subotom saobraćati avioni Austrian Airlinesa, navodi crnogorski nacionalni avio-prevoznik.

Što se tiče ostalih destinacija, avioni Montenegro Airlinesa će letjeti dva puta sedmično za Frankfurt i to srijedom i nedjeljom, dok treću nedjeljnu rotaciju kompanija uvodi petkom u periodu od 14. decembra 2018. do 11. januara 2019. godine. Ka Cirihu će letovi biti tri puta sedmično: srijedom, petkom i nedjeljom.

Kada je u pitanju Rim, avioni Montenegro Airlinesa će saobraćati utorkom, petkom i nedjeljom, dok će se ka ovoj destinaciji letovi srijedom, četvrtkom i subotom obavljati u saradnji sa italijanskom avio-kompanijom Alitalia.

Po zimskom redu letenja, ka Parizu će se saobraćati dva puta sedmično iz Podgorice: utorkom i subotom, a treću nedjeljnu rotaciju kompanija će uvesti četvrtkom u periodu od 13. decembra 2018. do 10. januara 2019. godine.

Montenegro Airlines će ka Moskvi letjeti dva puta nedjeljno iz Tivta i to srijedom i nedjeljom, uz dodatne letove oko novogodišnjih i božićnih praznika.

Tokom zimske sezone Montenegro Airlines će obavljati i ugovorene serije čarter letova, pri čemu će, osim ka destinacijama u Italiji (Bari i Napulj), tokom novembra imati i letove za Helsinki i Oslo, ističu iz avio-kompanije.