Kinezi grade četiri parking garaže u Beogradu

Podijeli

Stručni tim Grada Beograda ocijenio je kao pozitivnu ponudu kineskog konzorcijuma za projektovanje, finansiranje, izgradnju, upravljanje, održavanje i prenos četiri podzemne garaže na teritoriji Beograda, javio je Beoinfo.

Riječ je o konzorcijumu društva China Shandong International Economic & Technical Cooperation Co. Ltd. i društva China Transinfo Technology Co. Ltd.

Na osnovu zaključaka finansijskih i pravnih savjetnika Grada Beograda, ponuda je ocijenjena kao “prihvatljiva, blagovremena, obavezujuća i važeća”, kako je i predviđeno konkursnom dokumentacijom.

Ponuda će biti upućena Skupštini grada Beograda na razmatranje, a ako se odbornici saglase, potpisao bi se ugovor sa ponuđačem nakon čega bi i započela realizacija projekta.

Zamjenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je bi izgradnja garaže na Studentskom trgu sa oko 700 parking mjesta mogla da počne s prvim proljećnim danima u martu.

“Projektuju se garaže u Fruškogorskoj na Kosančićevom vencu i na uglu Vlajkovićeve i Kosovske, a izgradnja ove dvije garaže bi trebalo da počne do kraja 2019. ili najkasnije s proljećem 2020. godine”, rekao je Vesić.

On je dodao da projektovanje garaže na Trgu republike počinje čim se završi studija za metro, kojom će tačno biti utvrđena trasa metroa na ovoj lokaciji.

Parking servis je dobio nalog da počne s projektovanjem garaža u Skerlićevoj ulici iza Narodne biblioteke i ispod Beogradskog dramskog pozorišta i te dvije garaže gradiće samostalno, poručio je Vesić.