Ryanair uvodi liniju Podgorica – Štutgart, cijena karte od 19,9 eura u jednom smjeru

Podijeli

Najveći evropski niskotarifni avioprevoznik, irski Ryanair od aprila uvodi novu liniju do Podgorice i to iz njemačkog Štutgarta, saznaje portal Investitor.me.

Linija startuje u aprilu, biće dva leta sedmično i to utorkom i subotom, a cijena karte u jednom smjeru počinje od 19,9 eura.

Inače, putnici Ryanaira od danas, 1. novembra, više neće moći besplatno ponijeti u avion 10 kilograma ručnog prtljaga, u skladu s novom politikom uvedenom u četvrtak.

Prema novim pravilima, putnici koji žele unijeti bilo što veće od “male ručne torbice” moraće dodatno da plate, osim ako ne spadaju u kategoriju putnika s prioritetnim ukrcavanjem.

Prioritetno ukrcavanje košta 6 eura, a ostali putnici, koji nijesu izabrali tu opciju, moraće da plate 10 eura za dodatni komad ručnog prtljaga u jednom smjeru, dakle 20 eura u oba.

Ryanair leti iz Podgorice prema Briselu, Vroclavu, Štokholmu, Berlinu, Štutgartu i Londonu.

Nova politika izazvala je gnjev na društvenim medijima i neki od klijenata te avionske kompanije napisali su da više nikada neće letjeti Ryanairom.

Ovaj niskotarifni irski prevoznik imao je tešku godinu obilježenu štrajkovima širom Evrope. Prošlog mjeseca javio je o padu profita za 7 odsto u prvoj polovini finansijske godine, za šta je među ostalim okrivio štrajkove koji su nanijeli “veliku štetu”.

Ryanair je takođe oštro kritikovan prošlog mjeseca zbog blijede reakcije na rasistički ispad jednog putnika usmjeren na ženu koja je sjedila kraj njega, nakon što je video snimak tog incidenta objavljen na društvenim mrežama.