bulevar Podgorica, bulevar u Podgorici, bulevar Golubovci, bulevar Zeta Podgorica

Bulevar od Danilovgrada do aerodroma Golubovci za tri godine

Podijeli

Bulevar od Danilovgrada do podgoričkog aerodroma trebalo bi da bude završen za tri godine, saopštio je gradonačelnik Ivan Vuković.

Stari put prema Danilovgradu, kako kaže Vuković, mogao bi biti rekonstruisan do sredine naredne godine.

“Potpuno je realno da za tri godine, odnosno do kraja mandata ove lokalne uprave mi imamo bulevar od Danilovgrada do Aerodroma u Golubovcima”, kazao je Vuković, povodom 100 dana rada nove lokalne uprave, javlja Mondo.

Vuković obećava da najznačajniji projekat koji će biti urađen u mandatu ove vlasti, je sistem za prečišćavanje otpadanih voda, čiji je kolektor samo jedan dio.

„U pitanju su skupi projekti, a realizovaćemo ih do kraja mandata“, poručio je Vuković.

On kaže da nije zadovoljan gradskim prevoz i tim problemom se intenzivno bave. Najavio je da će Podgorica biti i dio sistema „bike sharing“.

Vuković je, povodom 100 dana rada nove lokalne uprave, najavio novi sistem u okviru kojeg će građani, mobilnim telefonima preko posebne aplikacije, moći da šalju fotografije problema u Glavnom gradu koji će potom, kako kaže, biti brzo rješavani.

On je najavio i „dan otvorenih vrata“, tokom kojeg će jednom mjesečno razgovarati sa Podgoričanima.

Apelovao na građane da se ponašaju odgovorno prema zelenim površinama, gradskom mobilijaru i dodao da i dalje imamo slučajeve vandalskog ponašanje građana.

„Pozivamo sve ljude da pokažu drugačiji odnos prema onome što je zajedničko dobro“, poručio je Vuković i dodao da sve što se gradi u Podgorici radi se od novca građana.

Vuković je na konferenciji za medije, povodom 100 dana rada uprave na čijem je čelu, kazao da je prvi cilj bio da se do kraja dovedu prethodno započeti projekti.

Novogodišnji bazar već od 19. decembra

Vuković je najavio i novi način dočeka i proslave Nove godine. Kako je planirano sve bi počelo već 19. decembra i trajalo bi bar do 10. januara. “Tako da bi u Podgorici ove godine imali jednu vrstu novogodišnjeg bazara”, kazao je Vuković i dodao da su pri kraju pregovori oko finansiranja takve proslave. “Ideja je da svaki dan tokom tog perioda imate neku aktivnost u Podgorici”, najavio je gradonačelnik.

Pomenuo je početak realizacije akcije “Moje drvo”, kao i formiranje Mediteranskog vrta na brdu Gorica.

Glavni grad radi i na uređenju korita Ribnice, a u planu je izrada šetališta pored Morače. „Nije nerealno da u narednoj godini fazno krenemo u realizaciju jednog dijela tog projekta“, naveo je Vuković.

Za 100 dana njegovog mandata, kako podsjeća Vuković, otvorena su i dva vrtića. „Imamo namjeru da tokom mandata otvorimo i srednju školu u Golubovcima“, naveo je gradonačelnik.

U planu je izgradnja škole u Tološima i vrtić u Bloku 6 i Siti kvartu, a potrebno je dodaje, graditi i vrtić na Zlatici.

Izgradnja Gradskog pozorišta, kako navodi Vuković, ne teče zadovoljavajućom dinamikom.

„Svi ćemo uložiti napore kako bi se taj projekat priveo kraju“, saopštio je prvi čovjek Podgorice. Nakon rekonstrukcije sale SC Morača, Vuković je za narednu godinu najavio rekonstrukciju Stadiona malih sportova.

Gradonačelnik Podgorice je najavio da bi tokom naredne godine mogao da bude podignut spomenik Ivanu Crnojeviću.