Turski D-Marin, nakon Kumbora, širi poslovanje na Dubai

Podijeli

Turski D-Marin i Doğuş grupa potpisali su u Barseloni ugovor o poslovnoj saradnji i partnerstvu s kompanijama Meraas i Dubai Holding, a s ciljem razvoja i promovisanja Dubaija kao poželjne destinacije za vlasnike luksuznih jahti i nautičare širom svijeta, piše Poslovni dnevnik.

Saradnja obuhvata upravljanje poslovanjem postojećih marina i marina u izgradnji kompanija Meraas i Dubai Holding, uključujući poslovanje marina u naseljima Port de La Mer, Dubai Harbour kao i Jumeirah Beach Hotel.

D-Marin, koji inače upravlja s ukupno 11 marina u Turskoj, Grčkoj, Crnoj Gori i Hrvatskoj, te tri vodeća remontna brodogradilišta u Španiji i Francuskoj ovim, a nakon nedavnog preuzimanja poslovanja Portonovi Marinom u Kumboru u Crnoj Gori, potvrđuje svoju vodeću poziciju u konsaltingu i menadžmentu i van Evrope.

Sporazum su potpisali Abdulla Al Habbai, predsjednik grupacije Meraas i predsjedavajući Dubai Holdinga, i Ferit F. Şahenk, predsjednik Uprave Doğuş grupe.

Nakon potpisivanja sporazuma najavljeno je kako će D-Marin u Dubaiju otvoriti podružnicu kompanije MB92, remontnog brodogradilišta (Marina Barcelona), koja će nuditi usluge vrhunskog održavanja, servisa i popravke plovila. Usluge koje pruža MB92 trenutno su dostupne u Barseloni u Španiji i u La Ciotatu u Francuskoj.