Šta uspješni ljudi rade nedjeljom uveče

Podijeli

Znate kako to ide: vikend je i uživate u životu – a onda vas udari kao grom iz vedra neba. I to uglavnom u nedJelju kasno popodne… Ponedjeljak se bliži, i to jako brzo.

U MCT-u se uvijek trude da nam poboljšaju svakodnevicu, a to uključuje i pomoć da vam raspored nedjeljom uveče bude što produktivniji. Nema više tuge što je vikend gotov, vrijeme je da provedete najbolju nedjelju uveče ikada!

U 17h:

Vježbajte

Idite u teretanu, na joga seansu ili u šetnju po susjedstvu. Ne samo da će vam podstaći lučenje endorfina i pomoći da ,,istrošite“ nedjeljni ručak, već ćete i bolje spavati.

Pojačajte muziku

Upalite muziku poslije vježbanja, ali zaobiđite Adel, jer sada nije vrijeme da plačemo za prošlim vezama. Odaberite nešto veselo i opuštajuće – Frenka Sinatru, na primjer. ????

U 18h

Kuvajte

Ako pripremite bar jedan obrok za nedjelju koja je pred vama, zaobići ćete brzu hranu! Sav višak zamrznite i samo podgrijevajte u toku nedjelje.

Počastite se

Ko kaže da kuvanje mora da bude dosadno? Pustili ste Frenka, ušli u raspoloženje, i sada se možete opustiti dok seckate šargarepu. Samo imajte u vidu: jedna čaša dnevno je zdrava, ali ako popijete tri čaše, neko će morati da vas izvlači iz kreveta u ponedjeljak ujutru.

U 19h

Večerajte – za stolom

Vi ste odrasla osoba, tako da nema potrebe da jedete ležeći na kauču. Postavite sto, upalite sveće, sjedite sa svojim najdražima i najbližima i razgovarajte. Nedjeljne večere ili ručkovi su tradicije koje bi definitivno trebalo njegovati.

Igrajte igru

Karte, na primjer. Ili monopol. Kvalitetno vreme sa porodicom i/ili prijateljima čini da nam nedjelja bude dan kojem ćemo se radovati.

U 20h

Opustite se

Izdvojte vreme da se pripremite za dobar san. Kupka ili dug, topao tuš je jedan od najboljih načina za to.

Stavite masku za lice

Kada već prolazite kroz večernje uljepšavanje, počastite se maskom za lice. Ne može da bude loše da regenerišete kožu nakon vikenda punog omiljenog pića. ????

U 21h

Upalite svijeće

Umjesto što palite TV, upalite svijeću. Blago svjetlo i opuštajući mirisi poput lavande i kamilice će vam pomoći da bolje zaspite. Samo ne zaboravite da ih ugasite prije nego što utonete u san.

Čitajte knjigu

Uzmite knjigu koja vam danima već stoji na kredencu i pročitajte koje poglavlje, umjesto što listate Instagram. Na kraju krajeva – bolje će vas uspavati.

U 22h

Naše omiljeno – zapisivanje!

Kada ste spremni da zaspite, odvojte koji minut da zapišete sve to-do stavke koje su vam na pameti. Razbistrićete mozak, zaspaćete lakše, a probudićete se sa jasnim planom za akciju ujutru.