Žarko Radulović, Splendid

Radulović: Ostvarili smo decenijski cilj – sezona traje duže od 6 mjeseci

Podijeli

Prihod od turizma ove godine premašiće milijardu eura, očekuje se i dobra zimska sezona. Izgradnja novih hotela na primorju upitna je zbog negativnog odnosa dijela javnosti prema investitorima, a biznis barijere su prisutne i u domaćem poslovnom ambijentu, kaže za Portal RTCG suvlasnik HG “Montenegro stars” i predsjednik CTU-a Žarko Radulović.

Crnogorski turistički proizvod ove godine bi trebalo da ostvari prihod od milijardu eura. Tako je barem najavljivano sa svih relevantnih adresa od Ministarstva turizma, Nacionalne turističke organizacije i Crnogorskog turističkog udruženja. I dok se čeka konačni bilans, suvlasnik Hotelske grupe Montenegro stars i prvi čovjek CTU-a Žarko Radulović, optimista je.

„2019. godina biće bolja od 2018-te, a to znači da će biti više od milijardu eura prihoda“.

Jedinu ogradu u ovoj tvrdnji on je postavio na uticaje koji, kako kaže, dolaze sa strane, kao što su dramatične globalne političke i finansijske promjene.

Sezona je duža od 6 mjeseci

Razloga za optimizam Radulović vidi i u činjenici da se ostvaruje cilj koji je postavljen prije više od deceniju – produžetak sezone.

„Sezona je bila duža od 6 mjeseci“ kaže on. Kao ilustraciju navodi podatak kompanije Montenegro stras u kojoj je godišnja popunjenost nešto iznad 56 procenata, odnosno sva tri hotela bila su puna 6 i po mjeseci. Slično je kaže i kod drugih hotelskih kompanija.

„Niko više nema argumenata za trvrdnju da sezona traje 45 dana. Od te teze ne odustaju samo oni koji se turizmom nikada nijesu ozbiljno bavili i za njih će svake godine biti ‘sve manje dana’, dok ne nestanu sa turističke scene“, smatra Radulović.

Očekuje i da će zimska turistička sezona biti dobra. Možda , kaže i nešto bolja od planirane, ako je suditi po rezultatima hotela Splendid, koji je kraj ovog mjeseca zaokružio viškom od oko 60 hiljada eura.

Opširnije na portalu RTCG