Švajcarci kupili hotel na Jahorini

Podijeli

Batagon International AG Kolinplatz kupac je hotela Bistrica na Jahorini, nakon što je ponudio najbolju cijenu od skoro šest miliona KM ili nešto više od tri miliona eura.

Postupak prodaje hotela Bistrica održan je u ponedjeljak na Jahorini na osnovu oglasa objavljenog 9. novembra ove godine, a dostavljene su dvije ponude od kojih je samo Batagon International AG Kolinplatz ispunio uvjete predviđene psotupškom prodaje.

Direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić je istakao da ova investicija predstavlja veliku šansu za Jahorinu i RS.

“Hotel Bistrica je prije godinu dana, kada smo preuzeli upravljanje OC Jahorina, bio u nezavidnoj poziciji sa veoma lošom perspektivom. Infrastrukturni radovi na planini i skijalištu doveli su do velikog interesovanja investitora za ulaganje na Jahorini i u hotel Bistrica. Sada je došao novi investitor koji u planu ima ulaganje i čiji će dolazak rezultirati interesovanjem i privlačenjem novih posjetitelja i novih investitora, ali ono što je još važnije zaposliće nove zaposlene i lokalna poduzeća”, rekao je direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić, saopćeno je iz Centra.

Batagon, kako se navodi na njegovoj stranici posluje široms vijeta sa brendovima i tehnologijama u područjima deterdženata i kućne hemije, kozmetike, adhezivnih tehnologija i drugih hemijskih proizvoda.