Restoran nudi besplatne obroke za djecu ako njihovi roditelji ostave mobilni na ulazu

Podijeli

Čak 20 odsto djece smatra kako njihovi roditelji više vole da budu na mobilnom telefonu nego da pričaju s njima tokom obroka u restoranu, a 23 odsto roditelja priznalo je da tokom obroka provjerava mobitel. Oko 10 odsto djece priznalo je da sakriva mobilni roditeljima kako bi privukli njihovu pažnju.

Rezultati su to istraživanja restorana Frankie & Benny’s, koji nudi italijansku i američku kuhinju u Velikoj Britaniji, piše Fox News a prenosi Novac.hr.

Kako bi stali na kraj takvoj praksi, oni će u svojim restoranima ponuditi besplatan obrok za djecu ako njihovi roditelji ne gledaju u mobilni telefon tokom ručka ili večere. To znači da se od kraja novembra do 7. decembra na ulazu Frankie & Benny’s restorana nalaze kutije u kojima roditelji mogu ostaviti mobitele.

“Djeca ljubav mjere vremenom i ako sklonite telefon kad ste s njima dajete im do znanja koliko su vam bitni i koliko vam je stalo do porodičnog vremena. Roditelji su uzori u svemu što rade i ako mobilni stavite sa strane u restoranu učite ih gdje je tehnologija prikladna, a gdje nije”, naglasila je psihološkinja Susan Atkins u saopštenju.

Reakcije na društvenim mrežama su podijeljene.

“Drago mi je da u restoranu Frankie & Benny’s znaju koliko je bitno fokusirati se na porodične razgovore tokom obroka, a ne visiti na telefonu! Hvale vrijedna inicijativa!”, komentarisala je jedna korisnica.

“Kakva glupa ideja. Inicijativa ili zabrana, zbog ovog će izgubiti goste. ‘Bla, bla bla, tehnologija je zlo’”, konstatirao je drugi korisnik.