Čelnik Manchester City-ja suvlasnik je vjetroelektrane Krnovo kod Nikšića

Podijeli

Jedan od najpovjerljivijih savjetnika kraljevske porodice u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) i čelnik engleskog fudbalskog kluba Manchester City, Kaldon al Mubarak, stoji iza kompanije Masdar Energy, koja je nedavno postala vlasnik 49 odsto udjela vjetroelektrana na Krnovu, kod Nikšića.

Dan podsjeća da je još u januaru ove godine načelno u Abu Dabiju dogovoreno da Masdar Energy preuzme udio u crnogorskom projektu vjetroelektrana na Krnovu.

Posao je zaključen krajem novembra, kada je crnogorska Vlada prihvatila aneks ugovora o zakupu zemljišta i izgradnji vjetroelektrane na Krnovu.

Francuski Akuo Energy i Masdar Energy su, na osnovu aneksa, ugovorne strane ugovora o zakupu zemljišta u svojstvu investitora, pri čemu su solidarno odgovorne za obaveze projektne kompanije iz, ili u vezi sa ugovorom o zakupu zemljišta.

Osnivač kompanije Masdar Energy iz UAE koja je, preko zavisne kompanije iz Holandije, preuzela dio projekta vjetroelektrana na Krnovu je Mubadala Development Company. Upravo Kaldon al Mubarak, čelnik fudbalskog kluba Manchster City, stoji iza Mubadale, piše Dan.