Čovjek koji je Crnogorski Telekom preveo u vlasništvo Hrvatskog napušta kompaniju

Podijeli

Na sjednici Nadzornog odbora (NO) Hrvatskog Telekoma održanoj u utorak Davor Tomašković podnio je ostavku i najavio da 1. aprila 2019. odlazi s pozicije predsjednika Uprave kompanije te da nastavlja karijeru izvan DT Grupe.

Na njegovo mjesto NO je imenovao Konstantinosa Nempisa iz OTE Grupe, objavljeno je na stranicama Zagrebačke berze. 

Tomašković je vodio preuzimanje Crnogorskog Telekoma od strane HT-a, na čemu mu je posebno čestitano.

Predsjednik Nadzornog odbora HT-a Jonathan Richard Talbot zahvalio je tokom sjednice Tomaškoviću i na svemu ostalom što je postigao u kompaniji te istakao da je on sa svojim timom ostvario značajne poslovne rezultate.

“Pet godina zaredom, HT ostvaruje rast prihoda, EBITDA-e i neto dobiti te se nastavlja transformisati ostvarujući EBIDTA maržu od 41,9 odsto, čime postaje jedna od najuspješnijih kompanija unutar DT grupe. HT je nastavio ulagati s ciljem stvaranja boljeg korisničkog iskustva, uz više od 7 milijardi kuna investiranih u razvoj infrastrukture tokom posljednjih 5 godina”, istaknuo je Talbot, dodavši da je Tomašković predvodio i mnoge akvizicije kako bi se ojačao položaj kompanije, uključujući i uspješno preuzimanje Crnogorskog Telekoma. 

Tomašković, koji je predsjednik Uprave od 2014. godine, naglasio je da je u pet godina završena izazovna transformacija te da je kompanija danas brza i agilna.

“Uz rast svih finansijskih pokazatelja učvrstili smo lidersku poziciju u svim segmentima tržišta i konsolidovali ukupno tržište. Napravili smo i regionalni iskorak i pokazali uspješne rezultate u poslovanju van domaćeg tržišta. HT je u posljednjih 5 godina postao i jedan od najvećih investitora u zemlji kao i jedan od najznačajnijih poslodavaca koji svojim radom doprinosi ukupnom razvoju zemlje. Nakon ovog petogodišnjeg ciklusa koji je kompaniji bio potreban da se transformiše, HT je spreman za novo razdoblje i savladavanje svih izazova koje ono donosi”, izjavio je  Tomašković.

Konstantinos Nempis dolazi iz OTE Grupe, vodećeg pružaoca telekomunikacijskih usluga u Grčkoj, s pozicije izvršnog komercijalnog direktora za segment privatnih korisnika. Više od 20 godina iskustva stekao je u telekomunikacionoj industriji, vodeći nacionalne i međunarodne komercijalne timove u fiksnim i mobilnim telekomunikacijskim organizacijama, kaže se u saopštenju kompanije.