Počeli pregovori za četvrti krug projekta Hiljadu plus stanova

Podijeli

U Ministarstvu održivog razvoja i turizma danas je u okviru projekta „Hiljadu plus” dodijeljeno 110 vaučera za građane sa liste čekanja.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović uručio je 45 vaučera zaposlenim u javnom sektoru, 34 mladim bračnim parovima do 35 godina života i 31 vaučer ostalim korisnicima.

Ministar je kazao da je ovo jedan od najuspješnijih projekata i najavio da se uveliko pregovara sa bankama i građevinskim kompanijama kada je riječ o četvrtoj fazi projekta “Hiljadu plus”.

On je apelovao na banke da ubrzaju procedure kako bi vaučere dobili građani koji se još nalaze na listi čekanja.

„Uložili smo veliki trud i rad da i u ovoj fazi obezbijedimo najpovoljnije uslove na tržištu, kako bismo pomogli građanima Crne Gore pri rješavanju jednog od najvažnijih životnih pitanja. Prije svega, obezbijedili smo najpovoljniju fiksnu kamatnu stopu 2.99%, koja je dva i više posto niža od tržišnih uslova, a učešće u kupoprodajnoj vrijednosti nekretnine nije obavezno. Obrada kredita je 0.3 odsto, što je još jedna od povoljnosti u odnosu na onih jedan odsto koliko se kreće na tržistu, a period otplate kredita do 240 mjeseci. Takođe, kroz saradnju sa Notarskom komorom CG, obezbijedili smo popust od 50 odsto na notarske usluge, a kroz saradnju sa osiguravajućim društvima dodatne popuste za korisnike projekta“, kazao je ministar Radulović, ističući da je obezbijeđena ponuda stanova u sve tri regije Crne Gore.

Kroz prethodne dvije dodjele u okviru treće faze projekta, ukupno je uručeno 360 vaučera. Vaučer je dobilo 160 prioritetnih lica i 200 građana koji pripadaju ciljnim grupama, piše Portal Analitika.