Laketić vs. Šuškavčević: Dvije žene najozbiljnije kandidatkinje za direktora Montenegroberze

Podijeli

Na konkursu Montenegroberze za novog izvršnog direktora i sekretara tog akcionarskog društva javilo se 15 kandidata, a kako saznaju „Vijesti” nezvanično, glavne kandidatkinje za imenovanje na ovu funkciju su Danijela Laketić, dosadašnja direktorica društva koji upravlja penzionim fondom penzija plus i bivša direktorica NEX Montebegro berze, kao i Dejana Šuškavčević, bivša direktorica Montenegroberze i Novog duvanskog kombinata.

Od pristiglih prijava će 10-ak biti razmatrano pred posebnom komisijom koju bi tek trebalo da oformi odbor direktora berze kojim rukovodi predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

Montenegroberza koja obavlja poslove organizatora tržišta, u skladu sa odredbama Zakona o tržištu kapitala, objavila je petodnevni oglas za izbor izvršnog direktora i sekretara tog društva.

Potencijalni kandidati zainteresovani za prijavljivanje, kako se navodilo,”osim ličnog ugleda i profesionalne sposobnosti potrebno je da imaju visoko obrazovanje (u obimu od najmanje 240 kredita CSPK-a) i da po odredbama iz Zakona o tržištu kapitala (član 153 i 154) nemaju ograničenja za imenovanje”.

“Od zainteresovanih kandidata se očekuje iskustvo u finansijskom sektoru i visok nivo poznavanja fnansijskih instrumenata, aktivno znanje engleskog jezika, zdravstvena sposobnost i da lice nije osuđivano za djela koja ga čine nedostojnim za vršenje naznačene funkcije. Poslodavac, pored redovne i stimulativne zarade, izabranom kandidatu će nakon dobijanja saglasnosti ponuditi menadžerski ugovor sa definisanjem međusobnih prava i obaveza”, navodi se u oglasu.

Ovom oglasu prethodila je početkom decembra ostavka Gojka Maksimovića, direktora Montenegroberze koji je tu funkciju obavljao od 2011.godine. Maksimović je pokrivao dvije funkcije.