Reževići neće dobiti hotel s 5 zvjezdica: Britanci odustali od investicije

Podijeli

Ministarstvo održivog razvoja obustavilo je postupak izdavanja građevinske dozvole kompaniji Diamond Development, za izgradnju kondo hotela sa depadansima, kategorije pet zvjezdica u Reževićima, nakon što je ova podgorička firma obavijestila Ministarstvo da odustaje od zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole.

Preduzeće Diamond Development je 3. oktobra prošle godine podnijelo zahtjev Ministarstvu za izdavanje dozvole za izgradnju kondo hotela na urbanističkim parcelama 22, 23, 24 i 25, zona C u zahvatu Lo kalne studije lokacije Gaće, u Reževićima u opštini Budva, javlja Pobjeda.

U rješenju Ministarstva se navodi da je 10. decembra kompanija obavijestilo Ministarstvo da odustaju od zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole.

Osnivači Diamonda su Lousada PLC, James Frederick Budgett i Derek Colin Mcmillen. Izvršna direktorka kompanije je Milena Čađenović.

Kompanija Diamond Development osnovana je u Podgorici 2007. godine a u Centralnom registru privrednih subjekata zadnja promjena u statusu unijeta je u septembru 2018. godine.

Projekat u Reževićima nosio je naziv Duke’s View (Vojvodski pogled) a ambiciozni plan koji se ipak neće realizovati možete pogledati ovdje.