Obnovljeni pregovori o avio-liniji između Podgorice i Zagreba

Podijeli

Direktori Croatia Airlinesa i Aerodroma Crne Gore, Jasmin Bajić i Danilo Orlandić održali su sastanak na kojem su razgovarali o obnavljanju avio-linije između Podgorice i Zagreba, koja je prekinuta prije više od šest godina, saznaje portal Investitor.

Posljednji let između Podgorice i Zagreba obavio je Croatia Airlines u februaru 2012, a posao je obustavljen zbog restrukturiranja kompanije.

Pregovori o ponovnom uspostavljanju te linije vođeni su i tokom 2018, ali je zbog kadrovskih pitanja u hrvatskom nacionalnom avioprevozniku konačan dogovor izostao.

Croatia Airlines je tada održavao liniju tri puta sedmično a Podgorica je bila jedini glavni grad na području bivše Jugoslavije koji je imao avio-liniju sa svim bivšim republikama.

Uspostavljanje linije Zagreb – Podgorica bio bi dodatan “vjetar u leđa” Aerodromima Crne Gore koji 2018. godinu završavaju kao rekordnu u svim parametrima a i za narednu ima ambiciozni plan širenja mreže. Već su ugovorene linije za Bolonju sa Ryanair-om i za Štutgart sa Ryanair-ovom kompanijom Laudamotors, dok će i Montenegro Airlines povećati broj linija prema određenim destinacijama.