Detalji Rakčevićeve ponude za Institut “Dr Simo Milošević” – tajna

Podijeli

Vlasnik „Vila Oliva“ Žarko Rakčević, izjavio je da je ponuda na petom tenderu za prodaju 56,4 odsto akcija Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević“ podnijeta je uz maksimalnu zagarantovanu tajnost i povjerljivost.

Ponudu za preuzimanje je dostavio samo konzorcijum koji čine češki „Philibert“ i „Vile Oliva“, saopšteno je juče iz Vlade.

U skladu sa planom privatizacije za 2018. godinu, Tenderska komisija za privatizaciju je raspisala tender 16. oktobra prošle godine sa rokom za dostavljanje ponuda do 14. januara ove godine.

“Tokom 2018. godine dostavljeno je nekoliko pisama o namjerama potencijalnih investitora za privatizaciju Instituta, tri učesnika su otkupila tendersku dokumentaciju i potpisala izjavu o čuvanju povjerljivih podataka, ali je u predviđenom roku dostavljena samo ponuda konzorcijuma češke kompanije Philibert i Vile Oliva”, navode iz Vlade.

Philibert je dio Cimex grupe, koja upravlja “Orea“ hotelima sa dvije hiljade soba i četiri hiljade kreveta.

U Češkoj imaju tri rehabilitaciona centra, dva sa četiri i jedan sa pet zvjezdica.

Hotelsko-turističko preduzeće „Vile Oliva“ vlasništvo je podgoričkog biznismena Žarka Rakčevića.

Rakčevićeva firma je u avgustu prošle godine na Montenegroberzi za 2,9 miliona eura kupila 25 odsto akcija Instituta „Dr Simo Milošević“, koje su bile u vlasništvu Vlade Srbije.

Tenderska komisija treba da, nakon otvaranja ponude, ispita da li ispunjava kvalifikacione uslove, nakon čega će u roku od 15 dana biti vrednovana u skladu sa kriterijumima definisanim instrukcijama ponuđačima. Potom će podnijeti Savjetu za privatizaciju izvještaj o rezultatima tendera radi usvajanja, piše Pobjeda.