Ova slika pokazuje zašto je Mekenzi Bezos zaslužila svaki od 70 milijardi dolara nakon razvoda

Podijeli

Odmah nakon vijesti da se najbogatiji čovjek svijeta, osnivač Amazona, Džef Bezos razvodi od supruge Mekenzi, pokrenule su se rasprave o podjeli imovine.

Glavno pitanje je koliko će Mekenzi dobiti od zajedničkog nasljeđa vrijednog skoro 160 milijardi dolara. Sada će kompletno bogatstvo, uključujući i vlasnistvo u Amazonu biti predmet njihove nagodbe ili sudske parnice. Prema zakonu – Mekenzi nakon razvoda može računati na pola cijelog bogatstva stvorenog na osnovu Amazona.

Ljudi su se, po tom pitanju, podijelili u dvije grupe – one koji smatraju da je u pitanju zasluženo nasljedstvo i one koji njenu ulogu minimizuju i smatraju da toliko bogatstvo nije zaslužila.

Ipak ćemo ovom prilikom prednost dati prvima: Mekenzi je bila uz Džefa od momenta kada je on u podrumu osnovao Amazon – online prodavnicu knjiga i bila vjerovatno jedina koja je vjerovala u njega. I ključno: ona je učestvovala u samom osnivanju kompanije.

I tome govori i Travis Chambers, koji je svoju argumentaciju ojačao i jednom od prvih Bezosovih fotografija s početaka Amazona:

Njegov post na LinkedInu pogledajte ovdje a tu pročitajte i komentare ostalih korisnika: