I Crnogorac u reklami za Ožujsko pivo, inspirisanoj po seobi Slovena

Podijeli

Zagrebačka pivovara predstavila je novu kampanju Ožujskog piva pod naslovom, “ostajemo di smo” a pažnju svakako privlači crnogorski akcenat koji se pojavljuje u jednoj sekvenci.

Tema su, kao i dosad, pozitivne i aktualne priče, a ovaj put podsjećaju na put koji su preci slovenskih naroda morali preći da bi došlo do ovih prostora. Jasno, ne radi se baš o istorijski egzaktnom radu nego o zabavnoj fikciji na super produkcijskom nivou.

“Ovaj spot je rezultat vrhunske produkcije i vrlo je zabavan. Želimo poslati poruku da smo prešli daleki put da dođemo na ovaj naš prelijepi komad zemlje koji imamo i da ćemo tu i ostati. Ponosni smo na svoju zemlju, na njene specifičnosti i sve ono što nas čini jedinstvenim. Upravo to želimo istaknuti kroz svoju komunikaciju”, rekao je na predstavljanju kampanje Ivan Šuvar, direktor marketinga i izvrsnosti brendova Zagrebačke pivovare, koja inače proizvodi i prodaje Nikšićko pivo za hrvatsko tržište.

Almir Okanović iz BBDO-a, koji je vodio kreativu kazao je da su do ideje scenarija došli razmišljajući o našim precima koji su se prije 1400 godina tokom Velike seobe naroda uputili na dug i neizvjestan put prema jugu.

“Zanimao nas je i način na koji su se stari Sloveni uopšte dogovorili ko će gdje ići. Stoga smo ponudili i alternativnu teoriju, koja će zasigurno unijeti pomutnju u redove naših istoričara”, zaključio je Okanović.

Pogledajte sjajnu reklamu i kako se Crnogorac uklopio u scenario: