Crnogorsko oro na Jelačića trgu: Turistička ponuda predstavljena u Zagrebu

Podijeli

Umjetnički program je u jutarnjim satima održan na Trgu Bana Jelačića uz prisustvo brojnih posjetilaca, koji su bili u prilici da uživaju u nastupima mandolinskog orkestra, KUD „Boka“ i „Njegoš“ i klape „Assa Voce“. Takođe, u okviru ovog programa, promovisan je festival Sea Dance.

U popodnevim satima program je nastavljen u Evropskom domu uz prezentaciju karnevalskih maski, nastup učenika srednje muzičke škole “Vida Matjan“ i degustaciju crnogorskih vina.

Prijemu koji je upriličen u Evropskom domu, pored Ambasadora Crne Gore u Zagrebu Bora Vučinića, prisustvovali su brojni predstavnici političkog, privrednog i javnog života Hrvatske, koji su bili u prilici da degustiraju tradicionalne crnogorske gastronomske proizvode.

Generalni direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu Ćazim Hodžić sastao se danas sa pomoćnicom ministra turizma Hrvatske Oliverom Šarić. Hodžić i Šarić razgovarali su o rezultatima prethodne turističke sezone i dosadašnjoj saradnji dva Ministarstva.

“Takođe, razmijenjena su iskustva o strateškim projektima na kojima Ministarstvo održivog razvoja i turizma trenutno radi, a odnose se na nautički, ruralni, zdravstveni i kulturni turizam. Tokom sastanka, bilo je riječi i o saradnji hrvatskih institucija sa crnogorskim partnerima, prvenstveno Horwath Consultinga iz Zagreba i Fakulteta za turizam, hotelijerstvo i trgovinu iz Bara na planu istraživanja poslovanja hotelijerstva u Crnoj Gori”, saopšteno je iz Ministarstva turizma.

Kako su dodali, sagovornici su zaključili da je sastanak bio izuzetno koristan i da saradnju treba dalje unaprijediti, posebno kada su u pitanju razmjena iskustava i zajednički nastup i promocija turističke ponude Crne Gore i Hrvatske na dalekim tržištima.