Otvoren Kolašin 1600: Jedan od najmodernijih ski centara u regionu

Podijeli

Premijer Duško Marković, zajedno sa direktorima Uprave javnih radova Rešadom Nuhodžićem i Skijališta Crne Gore Milošem Popovićem, pustio je danas u rad žičaru-šestosjed u novom Ski centru Kolašin 1600 na Bjelasici.

Izvršni direktor Skijališta Kolašin 1600 Miloš Popović, saopštio je za TVCG da mu je zadovoljstvo što će danas biti otvorena jedna od najmodernijih žičara na Balkanu.

“Zadovoljstvo mi je da imam priliku da obavijestim građane da mogu da dođu na još jedno skijalište koje će biti jedno od najkonkurentnijih kako u regionu tako i šire,” saopštio je Popović.

Sa prve vožnje žičarom-šestosjedom (Facebook, screenshot)

Bivši jugorslovenski skijaš iz Slovenije Bojan Križaj gost je na današnjem otvaranju.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, novi ski centar sadrži, u sadašnjoj fazi, restoran sa administrativnim prostorijama, ambulantu i kompletnu prateću opremu, žičaru-šestosjed dužine 1.567 m, kapaciteta 2600 skijaša na sat i dvije skijaške staze ukupne dužine 4,5 km.

Za potrebe skijališta izgrađena je nova putna, elektrotehnička u hidrotehnička infrastruktura.

U turistički kompleks od četiri hotela uz ski centar Kolašin 1600 planirana je ukupna investicija od 77 miliona eura.

Valorizacija Bjelasice i Komova podrazumijeva stvaranje prestižne turističke destinacije sa 224 km ski staza najvišeg kvaliteta, 52 žičare, 52 hotela i 23 pansionska hotela, navode iz Vlade.

Iz Vlade su podsjetili i da je danas organizovan prevoz autobusima od parkirališta kod restorana Savardak do Ski centra Kolašin 1600.

“Privatnim vozilima će biti omogućen pristup do popunjavanja kapaciteta parkirališta kod ski centara Kolašin 1450 i 1600. Nakon toga biće omogućen samo organizovani prevoz autobusima”, navodi se u saopštenju.

Pogledajte video s otvaranja (Izvor: Vlada Crne Gore):

Ski centar Kolašin 1600 u brojkama: Šta vas sve čeka na novom crnogorskom skijalištu