Ryanair

Kako nas je Ryanair zeznuo za cijenu karte od Podgorice do Barselone

Podijeli

Iako su u utorak preko svoje stranice irski Ryanair objavio da puštaju avionske karte od Podgorice do Barselone po promotivnoj cijeni od 34,99 eura, i to one kupljene do petka za putovanja do kraja oktobra, ispostavilo se da to nije tačno.

Portalu Investitor se nekoliko čitalaca javilo, razočarani jer su upravo kod nas pročitali vijest o cijenama prvih karata do svoje omiljene destinacije. Prvi problem na koji su naišli bio je nemogućnost izbora datuma. Naime, datumi su postali aktivni tek u srijedu kasno popodne, pa im je ostalo kraće vrijeme za planiranje putovanja po povašćenoj cijeni, a drugo neprijatno iznenađene bilo je iznos same cijene.

Iako je Alejandra Ruiz iz Ryanair-a radosno najavila da će karta u jednom smjeru iznositi 34,99 eura, prilikom kupovine na sajtu putnici su vidjeli 15 eura višu – 49,97 eura.

Prvi let od Podgorice do Barselone biće obavljen 6. juna upravo po toj cijeni. Tokom jula karte će biti nešto niže (oko 42 eura), dok će u avgustu poskupiti na preko 50.

Iako ni cijena od 50 eura za mnoge putnike nije preskupa za tu destinaciju, utisak kvare ovakve najave koje se ispostave kao netačne.

Rute i cijene Ryanaira možete pogledati na njihovom zvaničnom web sajtu, gdje ih je jedino moguće kupiti.

Nadamo se da će uprava Ryanaira za buduće destinacije biti precizniji i da neće, svjesno ili nesvjesno, obmanjivati sve veći broj putnika koji koristi njegove usluge.

Po prevezenim putnicima u Podgorici, Ryanair je prošle godine bio odmah iza nacionalnih avio-prevoznika Montenegro Airlinesa i Air Serbije.

Pročitajte raniju najavu iz Ryanaira:

Aviokarta od Podgorice do Barselone za promotivnih 34,99 eura