Culture Trip: Kotor prvi na listi “tajnih evropskih gradova koje morate posjetiti”

Podijeli

Kotor se našao prvi na listi 11 tajnih evropskih gradova koje morate posjetiti, po izboru Culture Tripa, jednog od najbrže rastućih start upova u oblasti putovanja, turizma, medija i zabave.

“Stvaramo priče koje otkrivaju ono što je jedinstveno i posebno o mjestu, ljudima i kulturi”, navodi se na njihovom sajtu.

A zašto je Kotor prvi njihov izbor?

“U najudaljenijem dijelu zaliva, smješten je Stari grad Kotor, UNESCO-va svjetska baština. Jedna od najbolje očuvanih znamenitosti regije koja se može pohvaliti bogatom kulturnom tradicijom, Kotor je prelijepo mjesto smješteno u zalivu u obliku fjorda. Uskočite na brod i posjetite vještačko ostrvo Gospa od škrpjela ili se popnite do venecijanskog dvorca kako biste uživali u širokom pogledu na grad. Izgubite se u uskim ulicama i trgovima starog gradskog jezgra, koji liči na laviring. Tamo ćete pronaći katedralu sv. Tripuna u rimsko-gotskom stilu, sagrađenu u 11. vijeku”, navodi se u opisu.

Područje je prošarano starim, napuštenim utvrdama smještenim na brdima i planinama koje okružuju zaliv i turistima se preporučije pješačka staza koja počinje od Starog grada.

Osim Kotora, na listi su i gradovi u Grčkoj, Hrvatskoj, Irskoj a kompletan spisak pogledajte ovdje.

Investitor.me