Direktor CRBC-a danas u Podgorici: Konačan dogovor za petlju Smokovac

Podijeli

Glavni direktor CRBC-a Du Fei danas je u Podgorici, gdje će sa predstavnicima Vlade “zapečatiti” dogovor o izgradnji čuvene petlje Smokovac.

Fei u Podgoricu stiže iz Beograda, gdje je sa tamošnjim vlastima razgovarao o postojećim ali i dogovarao potencijalne nove poslove u Srbiji.

Kako je portal Investitor juče javio, nakon više mjeseci pregovora i usaglašavanja, dogovoreno je da CRBC petlju Smokovac, zajedno s elektro i vodovodnom mrežom za autoput, završi za oko 85 miliona eura. Taj iznos predstavlja kompromis između 120 miliona koliko su ranije iz CRBC-a tražili za taj posao, i 60 miliona eura, koliko su procijenili u Vladi.

U Vladi su bili odlučni da za ovaj posao ne daju za iznos koji je tražio CRBC, po cijenu da se cijeli posao izmjesti i za njega raspiše poseban tender, na kojem će se naći novi izvođač.

Dogovor Vlade i CRBC-a, prema informacijama kojima raspolaže Investitor, trebalo bi da kroz aneks ugovora bude formalizovan uskoro te da gradnja počne što prije. Nedavno je Ministarstvo saobraćaja od Ministarstva održivog razvoja tražilo građevinsku dozvolu za ovaj važan objekat, koji će u budućnosti biti spona ovog autoputa sa Jadransko-jonskim.

Petlju Smokovac ipak grade Kinezi: Dodatni radovi koštaće oko 85 miliona eura