Global Finance: CKB je najbolja banka u Crnoj Gori

Podijeli

Ugledni svjetski magazin Global Finance objavio je spisak dobitnika godišnjih nagrada za najbolje banke u Centralnoj i Istočnoj Evropi za 2019. godinu. Na osnovu obimnog, višemjesečnog istraživanja, urednici Global Finance-a dodijelili su priznanje Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB) za najbolju banku u Crnoj Gori za 2019. godinu, saopšteno je iz ove banke koja posluje unutar mađarske OTP grupe.

Prvi put ovu prestižnu nagradu osvojila je banka iz Crne Gore, čime je, kako se dodaje, CKB postala član kluba najrespektabilnijih banaka Centralne i Jugoistočne Evrope. Nagrada za najbolju banku u Mađarskoj pripala je OTP banci, vlasniku CKB-a.

„Priznanje magazina Global Finance potvrda je postignutih rezultata, koje zasnivamo na izvrsnom odnosu sa klijentima, ali i društvenom zajednicom u cjelini. U narednom periodu nastavljamo da brinemo o zadovoljstvu naših klijenata, održavanju prepoznatljive vrijednosti usluge, daljem tehnološkom razvoju i inovativnosti banke i ostvarivanju odličnih rezultata u svim segmentima poslovanja.“ izjavio je Pál Kovács, Glavni izvršni direktor CKB-a.

Sa sjedištem u New York-u i kancelarijama u Londonu i Milanu, Global Finance već 26 godina dodjeljuje prestižne nagrade World’s Best Banks. Prilikom selekcije, uredništvo Global Finance se upravljalo nizom kriterijuma uključujući rast aktive, inovativnost, dostignuti nivo digitalizacije poslovanja, oslanjajući se i na ocjene finansijskih analitičara i konsultanata kao i predstavnika korporativnog sektora, navodi se u saopštenju.