Mišković otvorio Delta Planet u Banja Luci: Investicija od 70 miliona eura

Podijeli

Tržni centar “Delta Planet”, otvoren je danas u Banjaluci.

Miroslav Mišković, osnivač Delta Holdinga, kazao je da je ovo veliki dan za ovu kompaniju.

“U ovaj objekat smo uložili 70 miliona eura. Delta je u realizaciji ovog objekta angažovala kompaniju iz RS, a to je Niskogradnja”, istakao je Mišković, te se zahvalio predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, predsjednici RS Željki Cvijanović i drugima koji su podržali i pomogli u gradnji “Delta Planeta” u Banjaluci.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, istakao je da se Banjaluka gradi, te se zahvalio kompaniji “Delta” što je prepoznala Banjaluku i odlučila se da gradi ovdje.

“Ovo nije običan tržni centar nego jedan od najboljih regionalnih i evropskih tržnih centara. Ovdje je najviše radnih mjesta u Banjaluci”, naveo je Radojičić.

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, zahvalio se Miškoviću što je izabrao baš RS i Banjaluku da gradi tržni centar.

“Ovo jača naša uvjerenja da smo na pravom mjestu i da je Banjaluka mjesto razvoja. Sve je ovo postignuto zajedničkom sinergijom”, naveo je Dodik, te poručio da je ovo poruka svima da su RS i Banjaluka ozbiljno mjesto za ulaganje.

Radovan Višković, predsjednik Vlade RS, naglasio je danas veličanstven dan u Banjaluci.

“Ovaj tržni centar će zaposliti više od 3.000 ljudi, i on samim tim omogućava Vladi RS da ispunjava svoje ciljeve, a to je zapošljavanje ljudi”, rekao je Višković, te dodao da se u Delti ima šta vidjeti.

Prisutni imaju priliku da pogledaju i film o gradnji “Delta Planeta” koji prikazuje proces izgradnje, javile su Nezavisne novine.