M:tel obara rekorde: Profit skočio 20 odsto na 6,7 miliona eura, postali lider na tržištu mobilne telefonije

Podijeli

Telekomunikaciona kompanija M:tel ostvarila je u prošloj godini neto dobit od 6,7 miliona eura, 20 odsto više u odnosu na 2017 dok su prihodi veći šest odsto i iznose 73 miliona eura.

Izvršni direktor M:tel-a, Vladimir Lučić, kazao je da je povećanje prihoda ostvareno zahvaljujući rastu broja korisnika, kako u mobilnoj, tako i fiksnoj mreži.

“Što se tiče fiksnog interneta i televizije, povećali smo broj korisnika 30 odsto u odnosu na 2017”, rekao je Lučić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je operativna dobit, prije amortizacije i oporezivanja, bila rekordna i iznosila je 29 miliona eura.

“Do sada smo uložili 290 miliona EUR u infrastrukturu, od čega su direktne strane investicije bile 122 miliona eura, dok smo ostatak finansirali iz prihoda”, naveo je Lučić.

On je dodao da je M:tel jedna od najvećih investicija u Crnoj Gori u posljednjih 12 godina.

“Taj pozitivan trend smo ostvarili ulaganjem u zaposlene i povećali ga na 480”, dodao je Lučić.

M:tel je u mobilnoj mreži u februaru postao lider na tržištu, sa udjelom od 33,8 odsto, što je, kako je naveo, rijedak primjer.

Direktor Sektora marketinga, prodaje i brige o korisnicima, Milivoje Cerović, kazao je da je kompanija uslugom mSAT željela da svim korisnicima koji ne žive u gradskim područjima omogući isti kvalitet servisa, kao i onim koji žive u gradskim područjima.

“Stoga smo pripremili mSAT televiziju, odnosno servis koji je startovao prije par mjeseci sa velikim uspjehom. Pružamo servis kroz dva paketa, prvi je Plus paket koji košta 10,9 EUR i sadrži 130 programa, a drugi Max paket sa preko 140 televizijskih kanala i košta 18,9 eura”, precizirao je Cerović.

Za korisnike je pripremljena posebna ponuda brzog interneta putem mobilne mreže, koja je jako napredovala.

“Posebni su paketi gdje se za samo 5,9 eura mjesečno dobijaju 50 gigabajta brzog interneta. Instalacija i kompeltna oprema uvijek je besplatna za naše korisnike”, kazao je Cerović.