CBCG obilježava Svjetsku nedjelju štednje: Niz događaja za najmlađe

Podijeli

Centralna banka Crne Gore (CBCG) će, kroz realizaciju brojnih aktivnosti u koje će biti uključen veliki broj djece i mladih, obilježiti Svjetsku nedjelju novca od 25. do 31. marta 2019. godine.

“U pomenutom periodu biće organizovane posjete vrtićima i školama širom Crne Gore, kao i posjete učenika CBCG i Muzeju novca, tokom kojih će biti održana zanimljiva predavanja i kreativne radionice, prilagođene uzrastu djece, a na teme koje se podudaraju sa sloganom ove manifestacije koji glasi ‘Uči. Štedi. Zaradi’”, navodi se u saopštenju CBCG.

Prvog dana manifestacije, 25. marta, biće organizovan cjelodnevni događaj u prostorijama CBCG (ul. Novaka Miloševa), koji će obuhvatiti niz predavanja na temu novca, štednje, uloge i značaja finansijske pismenosti i sl.

Prvo predavanje, koje će za učenike Osnovne škole „Savo Pejanović“ održati viceguverner Nikola Fabris, zakazano je za 11:00 časova.

Svjetska nedjelja novca je globalna manifestacija koja se organizuje na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju djece i mladih (CYFI) i ima za cilj podizanje svijesti djece i omladine o važnosti sticanja znanja i vještina o upravljanju novcem, naveli su iz CBCG.