Prva banka rasprodaje 10 zaplijenjenih nekretnina na atraktivnim lokacijama u Budvi

Podijeli

Prva banka u vlasništvu Aca Đukanovića, brata crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, traži kupce za deset atraktivnih zemljišnih kompleksa, od Buljarice do Budve, ukupne površine gotovo 90.000 kvadrata.

Đukanovićeva banka godinama pokušava da proda parcele koje je zaplijenila nakon što brojni investitori nijesu vratili kredite uzete za vrijeme građevinskog buma, kada je kvadrat zemljišta na budvanskoj rivijeri postizao vrtoglave cijene, pišu Vijesti.

“Kontroverzni” preduzetnici

Svakako najatraktivniji je zemljišni kompleks od 6.286 kvadrata u Miločerskom parku, koji je je Prva banka preuzela nakon što kompanija Sun Investments, iza koje stoji kontroverzni srpski preduzetnik Stanko Cane Subotić, nije vratila kredit.

Osim što se zemljište nalazi na vrlo atraktivnoj lokaciji, u neposrednoj blizini nalazi se nekoliko ekskluzivnih turističkih objekata.

Traži se kupac i za bivše Titexovo odmaralište u Bečićima, nasuprot hotela Splendid. Riječ je o 11.915 kvadrata zemljišta koje je Prva banka zaplijenila zbog nevraćenog kredita od 6,5 miliona eura firme SLOBšar & Cok, Slobodana Šaranovića, koji je kasnije ubijen.

Opština Budva je prošle godine izdala urbanističko-tehničke uslove kojima je na toj lokaciji omogućena gradnja zgrada s prizemljem i šest spratova i tornjeva sa 12 spratova, ukupno 75.676 kvadrata bruto građevinske površine.

Nove turističke zone

Među ostalim, traži se kupac i za zemljišni kompleks na brdu Košljun iznad Budve od 14.796 kvadrata.

Riječ je o zemljištu koje je banka zbog neplaćenog kredita uzela od budvanske kompanije SP Luna, neformalnog svjedoka saradnika Vida Rađenovića.

Kompanija je bivše opštinsko zemljište kupila na, kako tvrde Vijesti, namještenoj licitaciji, da bi ga potom prodala kompaniji jednog palestinskog preduzetnika.

Posao se izjalovio, a slučaj je procesuiralo Specijalno tužilaštvk u sklopu “afere Košljun”.

Prodaje se i zemljišni kompleks od 35.000 kvadrata u Buljarici, koji se, kako navode na web stranici banke, nalazi iznad magistralne ceste Bar – Budva.

Banka prodaje i atraktivnu parcelu od 1358 četvornih metara u uvali Lučice ispod magistralnog puta.

U toj zoni je moguć razvoj turizma, a svi detalji se mogu utvrditi kroz detaljniji planski dokument. U pojasu od 1.000 metara od obalne linije očekuje se razvoj visokokvalitetnog turizma.

Nudi se i parcela od 1952 kvadrata u naselju Podkošljun, udaljena 370 metara od mora, na kojoj je planirana izgradnja poslovno–stambenog objekta s prizemljem i dva sprata.

Kupca čeka i 2681 kvadrata u budvanskom naselju Boljači, nasuprot nove zgrade Univerziteta, kao i kompleks od 5558 kvadrata u Mainama.

Banka godinama pokušava da pronađe kupca i za zemljišni kompleks od 8231 četvornih metara na samom ulazu u Petrovac, gdje se nekad nalazilo odmaralište.

Riječ je o zemljištu koje je nekad pripadalo budvanskoj kompaniji Sunny Hill, iza koje su stajali ljudi bliski Svetozaru Maroviću, a koja nije vratila kredit od 2,9 miliona eura.