Fond za zaštitu depozita: Ima dovoljno novca za isplatu depozita Atlas banke

Podijeli

Fond za zaštitu depozita obavijestio je deponente Atlas banke u stečaju da su svi depoziti položeni kod ove banke evidentirani u poslovnoj evidenciji banke (tekući računi, žiro računi, transakcioni računi, devizni računi, oročeni depoziti…), te da ih nije potrebno posebno prijavljivati.

Nakon sprovedene procedure izbora banaka preko kojih će se vršiti isplata garantovanih depozita Atlas banke u stečaju, Fond za zaštitu depozita će blagovremeno obavijestiti deponente o bankama koje su izabrane za isplatu, kao i isplatnim mjestima i radnom vremenu isplatnih mjesta. Napominjemo da ćemo nastojati da obezbijedimo isplatu u svim mjestima u kojima je Atlas banka imala poslovnice, saopšteno je iz Fonda.

“Takođe obavještavamo deponente da Fond za zaštitu depozita ima dovoljno sredstava za isplatu garantovanih depozita svih deponenata Atlas banke”, ističe se u saopštenju.

Dodaju da će u narednih 15 radnih dana obavijestiti deponente o vremenu početka isplate, zaključuje se u saopštenju koje potpisuje direktor Fonda, Predrag Marković