Viber ima novu uslugu: Telefoniranje u inostranstvu kao sa lokalnim brojem telefona

Podijeli

Aplikacija za mobilnu internet telefoniju Viber ima novu uslugu, posebno korisnu za one koji mnogo putuju. Omogućava korisnicima da izaberu lokalni broj telefona u izabranoj zemlji i da preko njega primaju telefonske pozive i poruke po lokalnim cijenama.

Usluga je trenutno dostupna u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji.

Usluga pod nazivom Viber Local Number je dostupna korisnicima širom svijeta, ali za sada oni mogu odabrati samo broj telefona u tim zemljama. Nove zemlje će biti dodate u bliskoj budućnosti, javlja Indikator.ba.

Preko svog lokalnog Viber broja, korisnici mogu primati neograničene dolazne pozive i kratke SMS poruke.

Kompanijama koje posluju u međunarodnom okruženju nova usluga dozvoljava da komuniciraju sa svojim klijentima bez troškova rominga za korisnika, bez obzira na to gdje se oni nalaze.

Za one koji često putuju, dobrodošla je pri rezervacijama, planiranju putovanja i ostalim obavezama vezanim za putovanja. Iseljenici mogu komunicirati s prijateljima i članovima porodice putem lokalnog broja bez straha od visokih telefonskih računa.

Za prvih 10.000 novih pretplatnika Viber nudi promotivnu cijenu pretplate od 1.99 € mjesečno, dok je standardna pretplata za preostale 4.99 € mjesečno.

Novoj usluzi se može pristupiti preko komande Više u aplikaciji Viber.

“Nova usluga lokalnog broja obogaćuje korisničko iskustvo na način koji Viber čini najjačom komunikacijskom aplikacijom”, rekao je Djamel Agaou, izvršni direktor Vibera.

“Mi smo uzbuđeni što možemo ljudima ponuditi nove načine kako da budu bliže onome što im je zaista važno”, rekao je on.