Zain park: U utorak prezentacija novog stambeno-diplomatskog kompleksa u Podgorici

Podijeli

Podgorica dobija novi stambeno-diplomatski kompleks čiji ulagači dolaze iz Omana, a cijeli projekat kao i investitor, Zain Property Development, biće predstavljen u utorak, 16. aprila, u podgoričkom hotelu “Hilton”.

Ranije je obznanjeno da će novi kompleks sa svim potrebnim objektima (zelene površine, igrališta) biti smješten na lokaciji nekadašnje kasarne u podgoričkom naselju Zagorič, te da se radi o investiciji od 6 miliona eura.

Zain Property Development, kompanija u vlasništvu omanske porodice Moos Al Rais, već je realizovala nekoliko sličnih projekata u Omanu, u Crnoj Gori su registrovali kompaniju 2016. godine.

Vlasnici kompanije su 2017. kupili državno zemljište u Podgorici površine 9.696 kvadratnih metara za 752.201 euro, nakon što je Vlada dala saglasnot na prodaju.

Kompanija je dobila saglasnost glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića na idejno rješenje kompleksa (stambene zgrade, trg…), a koji je uradila kuća Synthesis Design Architecture iz Podgorice.

Izvršni direktor podgoričke firme Zain Property Investment, prema Centralnom registru privrednih subjekata, je Miloš Milošević, a osnivači su članovi porodice Al Raisi – Mish ‘Al Mohamed Abudullah Moosa, sa 51 odsto udjela i Moosa Mohamed Abudullah Moosa sa 49 odsto.