Novi Volvox gradi kompleks Zain park u Zagoriču

Podijeli

Rezidencijalno kompleks Zain park biće prva crnogorska investicija omanske firme Zain property development, a gradnja je povjerena podgoričkoj firmi Novi Volvox.

Ugovor o izgradnji potpisali su generalni direktor kompanije Zain property development, Moosa Al Raisi i izvršna direktorica Novog Volvoxa, Mila Milović.

Procjenjuje se da će izgradnja naselja trajati 18 do 20 mjeseci a riječ je o investiciji od oko šest miliona eura.

Al Raisi je na konferenciji za novinare, na kojoj je ozvaničen početak projekta kazao da su sa cijelom pričom počeli prje više godina kada su prvi put posjetili Crnu Goru.

“Tada smo došli na ideju da bi bilo divno da investiramo u vašu prelijepu državu. Uključeni smo u posao sa nekretninama već godinama, jer je naša kompanija veoma uspješan investitor i razvija višestruke komercijalne i rezidencijalne građevinske projekte u Omanu”, kazao je Al Raisi.

Dodao je da su se predstavnici kompanije sastali sa članovima crnogorske Vlade, ministarstava finansija i održivog razvoja i turizma i Glavnog grada Podgorica, koji su podržali čitavi projekat i ideju.

Zain park u Podgorici, prema njegovim riječima, zamišljen je kao novi način modernog života, drugačiji od ostalih rezidencijalnih projekata koji postoje u gradu.

“U okviru dvije godine bićete u mogućnosti da budete vlasnici predivne vile sa tri spavaće sobe sa privatnim dvorištem za nekih 156.000 eura, ili, ako više volite manji apartman, već po cijeni od 42.000 eura po jedinici. Mogli biste i da budete vlasnici penthausa sa privatnim ulazom sa pogledom na predivnu centralnu zelenu zonu”, rekao je Al Raisi.

U razvoju ideje pomoć je pružio tim studija Synthesis, sa kojom su zajedno osmislili buduće rezidencijalne objekte Zain parka.

“On je zamišljen kao koncept koji pruža luksuz koji možete sebi da priuštite”, naveo je Al Raisi.

Investitor planira da ponudi konkurentne cijene za kupovinu nekretnina u okviru Zain parka, u skladu sa svojim poslovnim konceptom takovanog “pristupačnog luksuza”.

Osim prednosti same lokacije i blizine centra grada, budućim stanarima Zain parka na raspolaganju će biti i dodatne povoljnosti u vidu čuvara, zasebnih ulaza u stanove, privatnog dvorišta i parkinga i naprednog sistema održavanja.

Zain park će se prostirati na preko pet hiljada metara kvadratnih i predviđa izgradnju četiri stambena bloka sa ukupno 50 raspoloživih rezidencijalnih jedinica.

Stambeni blokovi će biti raspoređeni po obodu naselja, dok je njegov centralni dio predviđen za zelenu površinu i sadržaje koji omogućavaju različite aktivnosti na otvorenom.

Investitor je sklopio ugovor o kupoprodaji nepokretnosti sa državom u aprilu 2017. godine, kojim je kupio 9,7 hiljada metara kvadratnih zemljišta na toj lokaciji i u međuvremenu izmirio obaveze vezane i za dobijanje građevinske dozvole za izgradnju vila.