Počinje isplata 90 miliona eura garantovanih depozita Atlas banke

Podijeli

Isplata tačno 89.592.085,36 eura garantovanih depozita Atlas banke počinje u srijedu, 24. aprila u 10 sati, preko četiri banke koje je Fond za zaštitu depozita ranije izabrao.

Banke koje će isplatiti 90.015 deponenata banke u kojoj je uveden stečaj su Crnogorska Komercijalna Banka a.d. Podgorica, Hipotekarna Banka a.d. Podgorica, NLB Banka a.d. Podgorica i Societe Generale Montenegro Banka a.d. Podgorica.

“Banke su odredilie 75 isplatnih mjesta na gotovo cijeloj teritoriji Crne Gore, tako da će deponenti moći da preuzmu garantovani depozit prema svojem izboru”, saopšteno je iz Fonda.

Uz maksimalne napore Fonda, kako se dodaje, obezbijeđeno je da isplata garantovanih depozita za 90.015 deponenata, koji imaju garantovani depozit u Atlas banci, “započne sjutra, 24. aprila u 10 časova u poslovnicama banaka koje smo u posebnom postupku izabrali kao banke isplatioce”.

“Nakon prvog izvještaja stečajnog upravnika imaćemo jasniju predstavu o visini sredstava koja se mogu povratiti iz stečajne mase Atlas banke, ali s obzirom na raspoložive podatke, očekujemo da će se Fond u potpunosti namiriti iz stečajne mase”, naveli su iz Fonda.

Saopštili su i da su do sada isplatili više od 74% ukupne obaveze prema deponentima IBM banke, a iz stečajne mase ove banke povratili su u Fond 10 miliona eura.

“Nadamo se da će isplata garantovanih depozita kod Atlas banke proteći kao i kod IBM, te da ukupna javnost, a posebno deponenti imaju povjerenje u Fond za zaštitu depozita, kao garanta sigurnosti bankarskog i ukupnog finansijskog sistema”, kazali su iz Fonda za zaštitu depozita.

Comments are closed.