Tri načina kako otkriti svoje vještine i talenat

Podijeli

Mnogo puta ste se zapitali koje su vaše vještine i sposobnosti, da li ste talentovani i da li posjedujete dovoljno znanja? To je prvi znak da ste na pravom putu, jer odgovori leže u Vama – samo treba postaviti prava pitanja.

Zašto volite baš tu profesiju?

Zapišite na listu papira spisak poslova koje ste do sada radili, one koje volite da radite. Šta je to što svaki posao čini interesantnim na svoj način i zbog čega vas toliko privlači? Kada napravite spisak, provjerite još jednom i dodajte novo zanimanje koje vas zanima a još nijeste imali prilike da se oprobate u njemu.

To zanimanje može biti iz potpuno različitih sfera, aranžiranje cvijeća, upravljanje ljudskim resursima, rad u banci i niz neobičnih zanimanja u kojima se nijeste oprobali a željeli biste.

Sva ova zanimanja i aktivnosti koje ste zapisali moraju imati neku zajedničku nit, Vašu vještinu koja je u vama i čeka da se ispolji u pravom momentu.

Ukoliko uočite neku sličnost ili funkciju koju biste obavljali, lako će vam ukazati na sposobnosti koje biste trebalo da posjedujete za obavljanje jedne od ponuđenih aktivnosti i već ste na pravom tragu otkrivanja karijere koja vam pripada.

Cijeli tekst pročitajte na sajtu Wannabe magazina.