Stručnjaci za ljudske resurse: Druženje je ključno za dobru radnu atmosferu

Podijeli

Mojca Domiter, izvršna direkotrka korporativnih ljudskih resursa zagrebačke Atlantic Grupe, ističe da je važno da zaposleni u firmi imaju kvalitetnu komunikaciju i da se druže.

“Živimo u svijetu aplikacija i online komunikacije, ali istovremeno ne želimo zaboraviti ljude koji stoje iza ekrana. Lični kontakt presudan je u izgradnji boljeg i produktivnijeg odnosa, pa mnogo energije ulažemo u to da povežemo kolege različitih funkcija, tržišta i područja te potaknemo voditelje da sa svojim članovima tima redovno kontaktiraju. Sportski vikend u kojem učestvuje više od 800 naših kolega, a za koji se kvote za takmičenje popune u roku od nekoliko minuta, možda je najomiljeniji zaposlenima Atlantica”, kaže ona, prenosi Privredni vjesnik.

Većina njihivih organizacionih jedinica, kako je navela, organizuje i interna team-building druženja na kojima se, uz poslovne izazove, mnogo pažnje posvećuje i izgradnji timskog duha.

“Redovno održavamo i poslovnu godišnju konferenciju na kojoj učestvuje gotovo 300 menadžera i na kojoj analiziramo postignuća i dijelimo informacije o ključnim budućim smjerovima. Tu su i praznični prijemi, kancelarijske zabave, Dan vrijednosti i naši omiljeni kafići za zaposlene koji radni dan čine ljepšim”, kaže Mojca Domiter.