Societe Generale banka Montenegro dijeli dividendu: Centrali u Parizu ide 4,8 miliona eura

Podijeli

Skupština akcionara Societe Generale banke Montenegro AD odlučila je danas da isplati dividende svojim akcionarima petu godinu za redom, i to u iznosu od 5,33 miliona eura, što je 50 odsto ukupnog profita banke iz 2018. godine.

Najveći akcionar banke je francuska centrala Societe Generale grupe, koja posjeduje 90,55 odsto akcijskog kapitala. Zahvaljujući tome, njoj će pripasti oko 4,8 miliona eura raspodijeljene dividende.

Akcionari banke koja čeka preuzimanje i spajanje sa Crnogorskom komercijalnom bankom (CKB) usvojili su i godišnji izvještaj o poslovanju banke, sa mišljenjem nezavisnog spoljnog revizora.

“Banka je i u 2018. godini zabilježila odlične komercijalne i finansijske rezultate, što je odraz i povećanog broja klijenata, kao i uspjeha u svim segmentima poslovanja: sa građanima, malim i srednjim preduzećima, javnim sektorom i privredom. Ostvareni rezultati kao i internacionalne nagrade potvrđuju da Societe Generale banka Montenegro AD drži jednu od vodećih pozicija na tržištu i da je prepoznata kao banka posvećena klijentima”, navodi se u saopštenju banke nakon skupštine.

Akcionari su odlučili da zadrže postojeći saziv Odbora direktora banke, kojeg čine prof. dr. Milorad Katnić, predsjednik Odbora direktora banke, Antoine Alexis, direktor Finansijske divizije Societe Generale Grupe za Evropu, Jean-Philippe Guillaume, Regionalni direktor za Balkan, Sonja Miladinovski, direktorka Finansijske divizije Societe Generale banke Srbija i Verica Maraš, direktorka kompanije „13.jul Plantaže“.

Investitor.me