Naoružajte se strpljenjem ako vozite od Nikšića prema Trebinju i Kotoru

Podijeli

Brojni vozači koji su prethodnih sedmica vozili od Nikšića prema Trebinju i Kotoru negodovali su zbog načina na koji se rekonstruiše ta saobraćajnica.

Naime, nikšićko preduzeće Mehanizacija i programat intenzivirala je rekonstrukciju skoro 20 kilometara puta između Nikšića i Vilusa, što je značajno usporilo saobraćaj. Na jednom dijelu trase saobraća se jednosmjerno, jer je postavljen semafor.

Nekoliko čitalaca se javilo portalu Investitor da bi se žalilo na način rekonstrukcije, posebno što za nekoliko dana počinje glavna turistička sezona pa se očekuje veći priliv vozila a što će, prema njihovom mišljenju, napraviti još veće zastoje i probleme.

Ističu da tom trasom prolazi i veliki broj kamiona i šlepera, što dodatno usporava saobraćaj.

S obzirom da će radovi na ovoj dionici, prema tabli postavljenoj na gradilištu, potrajati sve do decembra ove godine, apelujemo na sve vozače da se unaprijed naoružaju strpljenjem i ranije krenu na put, ako na destinaciju moraju doći u određeno vrijeme.

Uklanjaju “crne tačke”

Velikim projektom na ovoj dionici predviđeno je ispravljanje puta tako što će se eliminisati veće krivine, kao i uklanjanje tzv. crnih tačaka.

Ukupna investiciona vrijednost ovog projekta je skoro 10 miliona eura.

Kako se navodi na sajtu Mehanizacije i programata, rekonstrukcija dionice podrazumijeva zaštitu postojećcih i novoprojektovanih kosina, rekonstrukciju i izgradnju putnih objekata, provjeru stanja i po potrebi rekonstrukciju propusta, evakuaciju atmosferskih, pribrežnih i podzemnih voda, horizontalnu i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju i opremu puta i uređenje putnog pojasa.

“Na magistralnom putu koji je predmet ovog Projekta odrađeno je pet raskrsnica, od čega su dvije četvorokrake, a preostale su trokrake. Na novoprojektovanoj trasi je urađeno i trinaest autobuskih stajališta”, navodi se na sajtu kompanije.