Turci u Budvi grade i šoping mol

Podijeli

Turska kompanija Mia Investment u Budvi će, u okviru kompleksa Mia Budva, izgraditi i šoping mol sa 29 prodajnih objekata.

Kako stoji na njihovom web-sajtu, šoping mol će se prostirati na 3.000 kvadratnih metara i biće dio kompleksa zajedno s hotelom kategorije 5 zvjezdica.

Idejnim projektom je predviđeno da budući hotel sa pet zvjezdica bude u jednom or dvije kule, koje će imati dvije podzemne etaže, prizemlje i 15 spratova, na svega 20-ak metara od obale Slovenske plaže.

Podzemne etaže raspolagaće površinom od 13.371 kvadrat neto površine, dok su nadzemne 33.942 kvadrata.

Objekat je projektovan kao pravougaona forma sa postamentom i dvije kule u pravcu istok – zapad. Koncipiran kao slobodnostojeći objekat omogućava distancu prema susjednim objektima. U strukturi forme moguće je prepoznati postament koji obuhvata prizemlje i prvu etažu i dvije smakute kule u kojima su projektovane smještajne jedinice (od 2. do 15. sprata).

Projektovane su 352 smještajne jedinice u vidu hotelskih soba, studio apartmana i apartmana sa ukupnim brojem gostiju 770“, navodi se u idejnom projektu.

Iako nije objavljena vrijednost investicije, jasno je da će projekat Mia Budva biti najveće ulaganje turskih investitora u crnogorski hotelski biznis.

Projekat je dugo bio kamen spoticanja između lokalnih i državnih vlasti, zbog atraktitvnosti lokacije, ali je i to nedavno riješeno. Detalje možete čitati u posebnoj vijesti:

Obrt: Budva ipak dozvolila gradnju dvije kule na Slovenskoj plaži