Turski investitor uzdrmao koalicionu vlast u Budvi

Podijeli

Opstanak vladajuće koalicije u Budvi ponovo je doveden u pitanje, nakon što su tri partije zatražile od Skupštine opštine da poništi protokol koji je gradonačelnik Marko Bato Carević (DF) nedavno zaključio sa turskom kompanijom Mia investments, ocjenjuju podgoričke Vijesti.

Tri vladajuće partije – Demokratska Crna Gora, Crnogorska i Građanski pokret URA, dostavile su predlog zaključka, koji bi trebalo da usvoji lokalna Skupština, a kojim traže da Carević odustane od obećanja da će Opština dati saglasnost za gradnju luksuznog hotela “Mia Budva” – dvije petnaestospratne kule, ispred Jadranskog sajma.

Turski biznismen Habip Arikan u okviru protokola je ponudio da izgradi, opremi i Budvi pokloni vrtić, na lokaciji koju lokalna vlast odabere. On je kazao da vrtićem ne kupuju saglasnost da bi relizovali investiicju vrijednu 60 miliona eura…

Carević je “Vijestima” rekao da će inostrana kompanija svakako od Vlade dobiti zeleno svjetlo, te da mu je jedini motiv bio da se najmlađim sugrađanima obezbijede što bolji uslovi i savremena predškolska ustanova.

Tri političke partije su, međutim, izričite da nema gradnje solitera na pjeni od mora i da na toj lokaciji može biti izgrađen samo kongresni centar, a potom isključivo kongresni hotel. Zaključak o utvrđivanju mjera u cilju zaštite i unapređenja prostora, kako zvanično glasi dokument u koji su “Vijesti” imale uvid, dostavljen je skupštinskoj službi sa zahtjevom da se urgentno uvrsti u dnevni red predstojećeg skupštinskog zasjedanja, ili da se zbog tog pitanja zakaže vanredna sjednica lokalne Skupštine.

To je novi udar na Carevića i njegov kabinet, odnosno politiku koju sprovodi lider budvanskog DF-a, a koju su u proteklih pet mjeseci nerijetko oštro kritikovali koalicioni partneri, prije svih Demokrate, ocjenjuje podgorički dnevnik.

Cijeli tekst čitajte na portalu Vijesti