Nedjeljna rutina za uspješnu radnu sedmicu

Podijeli

Radnim danom zvijezda “Shark Tanka” i samostvoreni multimilioner Kevin O’Leri budi se u 5 sati, zatim vozi bicikl i čita dnevne finansijske vijesti prije odlaska na posao.

Međutim, nedjeljom ima drugačiji raspored. Opet se budi u pet i vježba, ali umjesto da čita o tržištima, gleda CBS-ovo “Nedjeljno jutro”, koje mu skreće misli od posla, opisao je O’Leri nedjeljnu rutinu za CNBC-ov Make It.

“Onda gledam barem dvije političke emisije, samo da vidim u kojem smjeru duva vjetar. Politika je važna. Ako ste investitor poput mene, želite znati u kojem smjeru ide zemlja”, pojasnio je on, prenosi Poslovni dnevnik.

Ostatak dana on se prepušta svojim hobijima.

“Želim raditi stvari koje me zanimaju, moje hobije, u vezi moje kolekcije satova, vinskog biznisa”, naveo je.

On takođe upali računar kako bi proveo nekoliko sati “uređujući mnogo društvenih medijskih proizvoda koje imamo u našim firmama”, opisao je. Iako bi drugi mogli obaviti posao za njega, O’Leri to sam čini kako bi održao poslovnu kondiciju i vještinu.

I provođenje vremena s njegovom porodicom sastavni je dio njegove nedjelje.

“Obično vikendom okupljam sve, a nedjeljom naveče imamo veliku porodičnu večeru”, dodao je.

O’Leri sve to pokušava da učini bez obzira koliko je teško okupiti sve.

“Volim ponekad ići u restoran. Ponekad imate 20 ljudi (na okupu). To je stara italijanska, libanska tradicija starog svijeta. Bake, majke, sva djeca. To je divno”, objasnio je O’Leri, koji je pola libanskog i pola irskog porijekla.

“To je sjajno provedeno vrijeme i priprema vas za sljedeću sedmicu”, zaključio je.