Podgorica se širi prema jugu: Šta će nići uz bulevar prema aerodromu

Podijeli

Vlada je na prethodnoj sjednici dala saglasnost Glavnom gradu da proda parcelu od preko 9.000 kvadratnih metara u blizini Kombinata alumunijuma (KAP) za nešto više od milion eura i odmah su se postavila pitanja ko će biti kupac i šta će tu biti izgrađeno.

Prema saznanjima portala Investitor, za tu parcelu zainteresovano je nekoliko velikih građevinskih kompanija, sa namjerom da izgrade nove stambeno-poslovne komplekse. Bude li se realizovao ovaj scenario, time bi se stambeni dio Podgorice proširio prema jugu, nastavljajući trend hiper-naseljavanja Glavnog grada iz prethodnih godina.

Takođe, interesovanje kompanija da na gradskom zemljištu grade isključivo stambeno-poslovne zgrade umjesto proizvodnih pogona, fabrika i otvaranja novih radnih mjesta (realna ekonomija), slikovito govori da je industrija za crnogorsku ekonomiju već daleka prošlost.

U pitanju je parcela uz magistralu u Zeti, nedaleko od objekta kompanije Voli a naspram Kombinata aluminijuma. Kvadrat zemljišta procijenjen je na 105 eura.

Kada je 2014. godine u Skupštini Glavnog grada potvrđena odluka o razgraničenju grada i KAP-a, cijena gradskih parcela u ovom dijelu Podgorice kretale su se između 62 i 72 eura no kvadratu.