Sa biroa u security: Obuku za zaštitara prošlo 56 nezaposlenih

Podijeli

Obuku za zanimanje zaštitar u maju i junu 2019. godine pohađalo je 38 nezaposlenih iz Podgorice, 18 iz Bijelog Polja, a do kraja godine bićeih obučeno još 12 iz Bara. Kako su istakli organizatori obuke, potreba za ovim zanimanjem je sve veća.

Obuka je sprovedena po ugovoru između Zavoda za zapošljavanje i Organizatora obrazovanja odraslih Urban Protection Training Centar Montenegro.

“Zavod za zapošlajvanje je prepoznao značaj ovog deficitarnog zanimanja u oblasti bezbjednosti i nezaposlenim licima omogućio besplatnu obuku, koja traje 30 dana, nakon čega polaznici polažu ispit za dobijanje sertifikata. Stručni timovi PU “Urban Protection Training Centar Montenegro” permanentno obavljaju evaluaciju i monitoring procesa, kvaliteta i rezultata programa. Dio monitoringa je i praćenje polaznika na stručnom ispitu, pred komisijom MUP-a”, saopšteno je iz trening centra, prenosi CdM.

Potreba za licenciranim zaštitarima je, kako dodaju, sve veća, što može biti dragocjena informacija za nezaposlena lica.

“Vremenski interval od početka obuke do zaposlenja je relativno kratak, a praćen je sveobuhvatnom podrškom polaznika i brigom o njihovim potrebama. Ustanova daje i preporuke obučenih kandidata za konkretne poslove, tako da kontinuiranom edukacijom i praćenjem daljih rezultata pomaže polaznicima da na visokom nivou obavljaju svoje radne zadatke”, ističu oni.